KASTAMONU / ARAÇ - İğdir Çok Programlı Anadolu Lisesi

Nis

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Nis

Okul Sosyal Sorumluluk Planımız doğrultusunda ,okulun veya diğer ortak alanların içindeki ve dışındaki atıkları azaltma çalışmalarının yapılması kapsamında orman alanlarımızda temizlik çalışmaları gerçekleştirdik.

İğdir Çok Programlı Anadolu Lisesi Türkiye 4.'sü

Flor cörling gençler kategorisi karma takımımız ilk olarak Kastamonu il şampiyonu, ardından Zonguldak'ta düzenlenen bölge şampiyonasında bölge ikincisi ve en sonunda Bursa'da düzenlenen Türkiye şampiyonasında finallere kalarak Türkiye 4.sü  olmayı başardı. Hedefimizde Türkiye şampiyonu olmak için gittiğimiz Bursa'da Türkiye 4.sü  olarak bize bu mutluluğu ve onuru yaşatan öğrencilerimizi ve bu başarının mimarı Beden Eğitimi Öğretmenimiz ve antrenörümüz Mehmet Canbaz'ı tebrik ederim.

Ara

Okulumuz floor curling takımımız karma kategorisinde rakiplerini yenerek il birincisi oldular. Ayrıca erkeker takımımız da il ikincisi olarak büyük bir  başarıya imza atmıştır.  Bu başarıda büyük emekleri olan Beden eğitimi öğretmenimiz Mehmet CANBAZ'ı  ve  ter döken sporcu öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Her sene olduğu bu yıl da 12. sınıf öğrencilerimizi YKS'ye hazırlıyoruz.

Sınav hazırlıkları kapsamında öğrencilerimize danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunuyoruz.

Ayrıca aylık TYT ve AYT denemeleri uyguluyoruz. Deneme sınav sonuçlarını öğretmenlerimizle analiz ediyoruz.

Öğrencilerimizin eksiklerini tespit edip, gerekli çalışmaları bireysel yapıyoruz.

Deneme sınav sonuçlarımızı veli gruplarımızda duyuruyoruz.

Öğrencilerimizin en iyi şekilde sınava hazırlanmalarına yardım etmek birinci önceliğimizdir.

Mrt

O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

M.Akif Ersoy

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.